Nowe biuro s.Oliver , Niemcy, KSP Jürgen Engel Architekten

Prosta bryła, powściągliwość i wysokiej jakości materiały są znakami szczególnymi dla marki s. Oliver. Biuro które dla siebie przygotowali nie może być inne. Powściągliwa bryła budynku jest jednocześnie nowoczesna i elegancka. Jasne wnętrza z otwartymi galeriami sprawiają wrażanie większych niż są w rzeczywistości. Punktem centralnym budynku są finezyjne schody. Znamy już kilka przykładów zastosowania podobnych konstrukcji – jednak za każdym razem wyglądają one po prostu dobrze. Eyecatcherem i centralnym miejscem spotkań jest sofa w kolorze bladej czerwieni.

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

s.Oliver HQ

© Jean-Luc Valentin

Stanowiska pracy przygotowane są na styl skandynawski. Należy zwrócić uwagę na wielkość okien która umożliwia dobre doświetlenie wnętrza. We wnętrzach widać wysoką jakość wykonania i dobre materiały. W tym przypadku z szalonym designem wygrał pragmatyzm, w dodatku ze świetnym skutkiem! Za projekt odpowiadało biuro KSP Jürgen Engel Architekten, obiekt został ukończony w  Rottendorf, Niemcy w 2008 roku.

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

KSP Engel & Zimmermann, soliver

© Jean-Luc Valentin

51a159d5b3fc4b10be0000a5_s-oliver-headquarters-ksp-j-rgen-engel-architekten_section

© Jean-Luc Valentin
51a159d7b3fc4b90270000f3_s-oliver-headquarters-ksp-j-rgen-engel-architekten_plan

© Jean-Luc Valentin

źródło: http://www.archdaily.com/377869/s-oliver-headquarters-ksp-jurgen-engel-architekten/

więcej inspiracji na: www.magazynoffice.pl

 

Advertisements